Være tilstede for andre:-)Min første trek i Nepal var et i område rundt Ganesh Himal som ikke er veldig mye  besøkt av turister. Jeg var på telttrek i 12 dager alene med 7 nepalesere som var guide, kokk, kokkeasistent og bærere. For mange norske høres nok dette ut til å være en veldig ?egoistisk? måte å trekke på. Etter året mitt i Asia ser jeg litt anderledes på det. I et land med over 40% arbeidsledighet  gir du 7 personer lønnet arbeid og hardt tiltrengte rupies. På denne trekken hadde jeg vært på tur i 11 dager før jeg traff noen andre turister.  Det var en far og sønn fra Sverige.

Da jeg vandret oppe i dette vakre landskapet på mellom 3.000 og 4.000 meter tenkte jeg for første gang på hvor heldig jeg er som er født og oppvokst i Norge. For første gang på turen tenkte jeg at jeg må finne en måte å gi noe tilbake til disse fine menneskene, i dette lille vakre fjellandet som jeg er blitt så glad i. Ideen om å arrangere charityfester i Norge for å samle inn penger til gode formål ble skapt.  Noen måneder senere på reisen min på en annen vandring i fjellet begynte drømmen om å klatre Mount Everest å vokse i meg. Denne drømmen opplever jeg som veldig selvsentrerende og egoistisk. Jeg har syslet med tanken en stund på hvordan jeg kan finne en måte å kombinere Everest drømmen med å samle inn penger til et godt formål.

Jeg er litt tom for ideer på hvordan jeg kan gjøre det. Det jeg har kommet frem til er at jeg ønsker å gi noe til de som bidrar økonomisk gjennom en opplevelse. Jeg har lyst å arrangere en fest når jeg kommer hjem fra Everest uansett om jeg klarer å nå toppen eller ikke.  Det er viktig for meg at dette blir noe som jeg klarer å håndtere på egenhånd, noe som innebærer at selve arrangerementet må være akkurat passe stort. For å begrense arbeidsbyrden med å kvalitetssikre mottageren av pengene som blir samlet inn, har jeg vært i kontakt med en norsk seriøs aktør som har et prosjekt i Nepal som jeg kan samle inn penger til.

Har du som leser denne bloggen noen ideer som du ønsker å dele med meg, kan du enten legge en kommentar i kommentarfeltet på bloggen, eller på facebooksiden min, eller sende meg en melding på facebook 

 

Kommentarene som kommer inn til bloggen min godkjenner jeg før de vises. Hvis du ønsker å kommentere og være annonym skriver du det i kommentaren.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

44, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits