Virkeliggjøre drømmer.........


I dag har jeg lyst å dele noen tanker med dere om det å virkeliggjøre drømmer. Noen drømmer er virkelig enkle å virkeliggjøre som for eksempel en drøm om hvor jeg ønsker å tilbringe neste ferie. Forutsatt at kostnaden ved å komme seg til drømmestedet er innen rekkevidde og det ikke er for fysisk krevende å komme seg dit. Andre drømmer er litt mer krevende å nå. En slik drøm kan for noen være å bestige Galdhøpiggen, mens det for andre kan være å gå til Nordpolen. Eller det kan være å skaffe seg en gård på landet.

Hva som kan defineres som en annen drøm kommer helt an på omstendighetene til drømmeren. For meg må en slik drøm føles litt stor og skummel å virkeliggjøre. For meg var denne turen som jeg er på nå i Asia en slik drøm. 

Jeg har en venninne som har vært crazy og investert maaaaaaasse penger i en hestegård for å drive med hest, som har vært hennes store drøm så leeeeeenge  jeg har kjent henne. Hennes kommentar til beslutningen om å investere i denne gården var. Jeg må bare gjøre det. Jeg orker ikke å sitte å angre på at jeg ikke gjorde det når jeg blir gammel.

Har du en drøm som du synes er uoppnåelig og skummel?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du synes den er uoppnåelig og skummel?

Hva er det verste som kan skje?


For meg er de drømmene som ikke er konkrete og håndfaste de som jeg synes er mest skumle. Som denne reisen jeg er på nå var før jeg forlot Norge. Jeg visste jeg skulle til Myanmar og undervise på en klosterskole, en strand i Thailand, til Nepal og Yoga i India. Mye var ikke på plass før jeg reiste og jeg visste jo ikke hva som ville møte meg på veien heller. Tenk om jeg ikke ville like å være på reise alene eller at jeg ble sittende tiltaksløs på et hotellrom og ikke klarer å gjennomføre noe av det jeg har tenkt meg.

Frykten for at det ikke går som forventet er en av de viktigste grunnene som holder meg fra å ta steget fullt ut og virkeliggjøre drømmene mine. Tenk hvis jeg mislykkes...... skummelt:-)

Jeg har lyst å ha kontroll på alle faktorer og helst vite med 100% sikkerhet at drømmen får forventet utfall  før jeg tar første steget. Det er bare en ting å si om det; i mange tilfeller er det umulig å forutsi utfallet.

Jeg har truffet mange spennende mennesker som har drømmer som de forsøker å gjennomføre på turen. Noe av det de trekker frem som man må være forberedt på er at veien til å realisere drømmen ikke alltid er rett frem. Du skal være forberedt på at de aktiviteter du engasjert setter i gang med for å oppnå drømmen, ikke alltid gir forventet resultat. Da er det viktig at du ikke mister motet og gir opp.  De forteller også at man må være forberedt på at det tar lengre tid å gjennomføre drømmen enn forventet. Med andre ord må man være forberedt på å tenke laaaaangsiktig. Dette tror jeg på.

Jeg har ikke lyst til å slutte å leve ut drømmene mine når dette året er omme det er sikkert:-) Jeg må nok bare fortsette å jobbe med frykten min for å mislykkes, og finne ut av hva som skal til for å få drømmene til å bli virkelighet.

Hvis du bærer på en drøm du ønsker å virkeliggjøre. Forsøk å tenke gjennom hva som skal til for å gjennomføre den, ha en visjon av drømmen med deg i tankene dine eller hjertet hvor hen du går, vær villig til å endre på visjonen etter hvert som du får ny kunnskap som gir bedre innsikt i hva drømmen kan inneholde, vær langsiktig og ikke vær for fordømmende med deg selv hvis den ikke blir som forventet. 

Jeg får si som Paulo Coelho skrev i Alchymisten:

When you want something all the universe conspires in helping you to achieve it.

 

Eller som Rumi:

As you start to walk out on the way, the way appears. Rumi:-)


SKY IS NOT THE LIMIT, YOU HAVE THE WHOLE UNIVERSE TO EXPLORE........

Jeg ønsker deg lykke til hvis du forsøker å virkeliggjøre en drøm du bærer på.........

DON?T GIVE UP:-)

2 kommentarer

foreignerat50

07.09.2013 kl.14:22

Enig med deg. Vi skal egentlig ikke å slutte å drømme. Slutter vi å drømme, da dør vi. Det er det som gjør en levende. At vi har noe spenennde foran oss. Man kan selvfølgelig ikke forvente at drømmen blir oppfylt slik man vil ha det, men det er lærdom underveis og det som er viktig er at man har prøvd. Lykke til med dine mål. Høres spennende ut:)

Ingvill Ytreland

08.09.2013 kl.09:24

foreignerat50: Takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding. Håper du har noen spennende drømmer du jobber med også:-)

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

44, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits