Har lyst til å skape min egen fremtid.......

Har lyst til å skape min egen fremtid....... Det er noe jeg tenker en del på om dagen.

 

I forrige bloggen min "Flere muligheter"........... skrev jeg om hvordan dette året på reise har åpnet opp for nye og flere muligheter. Jeg skrev om at det er på tide å begynne å se fremover på den hverdagen som venter når dette året er omme og om at jeg har fått øynene opp for hvor viktig det er å ta tak i og skape sin egen fremtid.

Har lyst til å skape min egen fremtid...... Jeg har i hvert fall lyst til å forsøke. Jeg har sett gjennom gamle blogger og ser at dette ikke er et nytt tema som har begynt å oppta meg akkurat nå. Når jeg ser gjennom bloggarkivet ser jeg at jeg har skrevet blogger som "Er det noe du har lyst til å gjøre - JUST DO IT YOUR WAY". I denne bloggen beskriver jeg hvordan jeg har jobbet med å kunne leve et lidenskapelig liv i fjellet, og hvor viktig det er å tenke tanken helt og fullt. I bloggen "Ekte lykke kan ikke kjøpes for penger" beskriver jeg lykkefølelsen som kommer ut av intet en grå onsdag i Lofoten. Den er resultatet av mange år med bevisstgjøring på hva som er viktig for meg i livet, og gjennomføringsevne til å prioritere riktig. I "Er du lidenskapelig interessert" beskriver jeg hva det innebærer å være lidenskapelig interessert for meg. Jeg har også skrevet en blogg som jeg har kalt "Ta ansvar for hvordan du lever livet ditt" ....... Vi kan trygt si at jeg har skrevet om beslektede temaer i tidligere blogger:-)

Når jeg leser hva jeg har skrevet i tidligere blogger, går det opp for meg at  jeg har vært bevisst på å skape min egen fremtid i noen år. Noen vil kanskje påstå at jeg har vært bestemt på å gå mine egne veier hele livet:-) Ja, da er det bare å gjøre det jeg skriver at andre bør gjøre. Finne ut hva jeg vil med fremtiden, brette opp armene og gjøre meg klar for litt blod, svette og tårer og sette i gang. Kanskje jeg klarer å skape den fremtiden jeg ønsker, kanskje jeg ikke klarer det. Jeg skal i hvert fall ikke sitte å angre på at jeg ikke forsøkte.

Det som blir viktig er å finne de aktivitetene som gir meg den rette indre drivkraften, prioritere og gjennomføre de viktigste. Selv om jeg har fått utvidet horisonten min, har døgnet fortsatt bare 24 timer. Når jeg har funnet ut hva jeg vil prioritere er det neste steget å legge opp en plan for hvordan jeg skal gjennomføre aktivitetene. Mye av planleggingen legges intuitivt, og jeg er tilstede i meg selv under hele gjennomføringen. Selv om jeg jobber mye intuitivt med å finne ut av hva jeg vil og hvordan jeg skal få det til, har jeg også mye struktur når jeg skal finne ut av hvordan få det til og utføre. Skal jeg trene for å bli bedre på ski for eksempel så bestemmer jeg meg for å gå på ski tre ganger i uka og holder meg til planen:-)

En ting som er drepende for evnen vår til å gjøre de forandringene som skal til for å skape oss den fremtiden vi ønsker, er at vi har det veldig komfortabelt der vi er. Litt kjedelig og litt utilfredsstillende men helt greit.  Orker ikke å endre på noe i dag. Det er for krevende......

Ja det er krevende å gjennomføre endringer som gir mer tilfredsstillende liv og det kan innimellom koste litt. Endringer opplever vi uansett om vi ønsker det eller ikke. De fleste endringer som skjer er vi bare vitne til. Som f.eks. når noen behandler deg urettferdig. Forsøk neste gang du føler ubehag for noe som skjer rundt deg og se om det skyldes en endring som berører deg og som ligger utenfor din rekkevidde å gjøre noe med. Vil det ikke være bedre å være mer bevisst på hvordan du vil leve livene og hvordan du kan påvirke innholdet i dem, enn å la andre gjøre det for oss? Det trenger ikke å være revolusjonerende endringer så lenge det er endringer som gjør livene litt bedre for akkurat deg og de du har rundt deg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

44, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits