110% tilstedeværelse....

Sitter på hotellrommet i Katmandu - Nepal, og blogger etter en begivenhetsrik dag med frivillig arbeid på et sykehus for barn med kraftige brannskader. Jeg er her for å aktivisere barna så de kan få lindret smertene for et øyeblikk. Barna snakker ikke engelsk og jeg snakker ikke nepalsk.

Det er noen riktig forbrente små kropper jeg har rundt meg på dette sykehuset. Jeg tenker på hvordan kan jeg være tilstede for disse små menneskene som har det så utrolig vondt? Igjen så konkluderer jeg med at jeg må se individet jeg har foran meg. Hvordan jeg kan få deres oppmerksomhet deres vekk fra smerten et lite øyeblikk, og kanskje et lite eller stort smil?

Dette krever 110% tilstedeværelse. Det nytter ikke å tenke på hvor du skal spise middag, eller hvor den neste trekken foregår. Eneste fokuset jeg har er det lille mennesket jeg har foran meg, og hvordan jeg kan gjøre det litt bedre for dette mennesket.

En liten pike når jeg inn til og får et stort smil fra når hun får grabbe meg i fjeset eller håret. En annen liten pike strekker ut armene sine og sitter tillitsfullt og smiler på fanget mitt. En pike smiler bredt når jeg stryker henne på skinnet. En litt eldre gutt blir skikkelig engasjert når han får låne fotokameraet og får ta noen bilder (By the way; det er han som har tatt bildet jeg har lasgt ut av meg). Dette er bare noen av møtene jeg har med disse små barna.

Jeg har bestemt meg for en ting. Jeg skal ikke synes synd på dem for det hjelper dem ikke!

Det føles godt å være her med disse barna:-)

2 kommentarer

tombola

06.05.2013 kl.21:06

Imponerende utsikt! Men selv der er det vel vanskelig å yte mer enn 100%?

Ingvill Ytreland

07.05.2013 kl.05:41

tombola: Kanskje/Kanskje ikke. Det følesihvertfall som å være tilstede 110%:-)

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

43, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits