På sightseeing i Mandalay m.m.

Nå har jeg vært i Mandalay i Myanmar i 5 dager. Det føles veldig godt å være her. Levesettet her er enkelt sammenlignet med vestlig standard, men byen er preget av en vennlig og avslappet atmosfære.

Søndag 03.02: U Nan tok meg med på sightseeing. På formiddagen var vi i Mahamyat Muni Pagoden. Det er noe av det vakreste jeg har sett. Den spirituelle energien på innsiden av Pagoden slo imot meg idet jeg kom inn. Denne Pagoden er kjent for å ha en stor gullbelagt Buddha som bare blir større og større fordi det legges på mer gull på den av de besøkende mennene. Det er kun menn som har lov til å gå helt nær Buddhaen. Kvinner kan kun se den på avstand.

Bilder fra Mahamyat Muni Pagoden:

På ettermiddagen tok vi lokal buss ut til Mandalay Hill for å se på solnedgangen. Mandalay Hill er den største turistattraksjonen i Mandalay. Her gikk vi trappene opp til toppen. Mange turister kjører med bil helt opp. Mandalay Hill var også helt utrolig vakkert dekorert med flotte bueganger dekorert med fantastisk flotte fliser. Vi satt og pratet med noen venner som U Nan traff der, mens vi ventet på solnedgangen. U Nan fortalte meg at han pleide å gå til Mandalay Hill daglig når han var ung og skulle lære seg engelsk, for å treffe utlendinger så han kunne praktisere engelsken sin. Det var mange unge munker der oppe som henvendte seg til vestlige turister for å praktisere engelsk.

Bilde fra Mandalay Hill:Mandag, tirsdag og onsdag: Har jeg for det meste vært opptatt med å delta i aktiviteter på klosterskolen, samt forberede meg til undervisningen. Selv om det er enkle kår på skolen, så føles det utrolig godt å være der. Det er en utrolig god stemning der og selv om barna kommer fra enkle kår er de glade og veldig lærevillige.

Mandalay er Myanmars nest største by med 1.2 millioner innbyggere. Den har en magisk stemning som du er nødt til å bli betatt av. Det er mange flotte byggverk i byen. Så absolutt vært et besøk. Har du noen ferieuker du ikke vet hva du skal gjøre? Da anbefaler jeg deg å reise hit til Myanmar. Jeg vil også anbefale deg å reise på egenhånd. Gjør som meg. Fly til Bangkok med Thai Air, og videre til Mandalay med AirAsia. Alt kan fikses på nettet☺

Jeg har vært utrolig heldig som har fått kontakt med det klosteret som jeg underviser i. Det har en uvurderlig verdi å få lov til å se byen sammen med en lokalkjent som U Nan. Han tar meg med på plasser som det ikke er så mange turister som får se.

Jeg har tatt mange fine bilder. Laster opp bilder etterhvert som jeg har nettkapasitet. 

6 kommentarer

Thomine

06.02.2013 kl.15:29

Hei, fjellsnuppa

Jeg ville bare si at du har en nydelig blogg :)

Randomjenta

06.02.2013 kl.21:07

Kjempespennende! Har utrolig lyst til å oppleve Myanmar selv.. :)

06.02.2013 kl.21:55

så hyggelig å lese Ingvill ! Jeg kjenner igjen atmosfæren og du fikk meg til å gjenkalle minnet om de trappene. Den gangen da det var unntakstilstand i landet, var vi svært få turister der. Lurer på hvordan det er nå ? Skjønner godt det med glede og enkelhet - det er det jeg også opplever på skiturer med telt og pulk, eller " boligen på ryggen " med sekk. Tenker på deg ! Stolt av deg at du har påtatt deg en slik undervisningsoppgave.

Ingvill Ytreland

07.02.2013 kl.03:56

Anonym: Takk for hyggelig tilbakemelding.

Ingvill Ytreland

07.02.2013 kl.03:56

Randomjenta: Anbefaler deg å dra.

Ingvill Ytreland

07.02.2013 kl.03:57

Thomine: Så hyggelig å få en slik tilbakemelding:-)

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

43, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits