Ekte lykke kan ikke kjøpes for penger!

I bloggen min i dag har jeg lyst å fortelle dere om når jeg var i Lofoten i sommer, og følte ekte egen skapt indre lykke for første gang.

Jeg var i Lofoten i sommer for å gå på klatrekurs og ha noen avslappende feriedager i en veldig travel hverdag.  Onsdag 18. Juli 2012 gikk jeg langs hovedveien ute i fiskeværet Reine og følte en lykkefølelse jeg ikke har følt tidligere. Det var en ellers grå onsdag i Lofoten og jeg var alene. Det var ikke ytre forutsetninger som fint vær eller hyggelig selskap som var årsak til at jeg var så lykkelig. Lykkefølelsen var tilstede inni meg og var en oppsummering av at jeg hadde gjort de riktige tingene for meg selv i det siste.

I dagene før denne opplevelsen av lykke, hadde jeg vært på klatrekurs i Henningsvær som er en utrolig fin opplevelse. Lofoten er en av de vakreste stedene jeg har besøkt. Det er noe helt spesielt å stå på toppen av en klatrevegg der oppe og se utover landskapet i Lofoten og havet. På klatrekursene til Nord Norsk Klatreskole bor du på fellesrom på Klatrekafeen, og det er enkelt å reise på disse kursene alene. Jeg har gjort det selv to år på rad. Menneskene du møter på kurset er i alle aldre og klatreteknisk på alle nivåer fra nybegynner til erfaren. Klatreinstruktørene er erfarne og klarer å skape en god atmosfære i klatreveggen.

På vei til Lofoten traff jeg en venninne på flyet som også skulle på klatrekurs. Denne venninnen hadde jeg blitt kjent med på et Telemarkskikurs jeg var på forrige vinter. Etter klatrekurset reiste vi hver til vårt på loffen i Lofoten. Vi møttes i Reine noen dager etterpå for å delta på en halvdags padletur. Vi hadde ikke padlet før noen av oss.  Denne padleturen er en av de største opplevelsene jeg har hatt. Det var helt utrolig å padle langs land der oppe i den fine naturen og se på gamle bosetninger og utrolig flott natur, med havørn flygende over hodene våre.

Denne dagen i Lofoten så gikk det opp for meg at årsaken til at jeg var så lykkelig, var at jeg hadde klart å kombinere hardt arbeid med gode opplevelser i hverdag og ferie. I hverdagen har jeg i tillegg til jobb mange fine møter med gode venner, yogapraksis, klatring og fine turer i Nordmarka. Så fort jeg får muligheten til det så stikker jeg til fjells for å gå en tur fra hytte til hytte, eller bestige en fjelltopp.  Disse aktivitetene gir innhold i livet på flere nivåer.

For meg har det ikke vært jakten på lykke som har drevet meg til å gjøre de tingene jeg har gjort. Den har kommet som et resultat av det jeg har gjort.  Jeg leste et sitat på Facebook som jeg synes oppsummerer budskapet mitt. 

DO NOT PUT THE KEY TO YOUR HAPPINESS IN SOMEONE ELSES POCKET.

Jeg er av den meningen at vi har ansvaret for hvordan vi lever livene våre. Dette ansvaret kan vi ikke legge på neon andre enn oss selv. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

43, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits