Er det noe du har lyst til å gjøre? JUST DO IT YOUR WAY

I denne bloggen vil jeg fortelle om hvordan jeg har jobbet med å få de ferdighetene jeg har trengt for å kunne leve ut lidenskapen min for fjellet.  Jeg har også lyst å forsøke å få frem viktigheten av å kunne TENKE TANKEN uten å sette for store krav til seg selv.

De siste 4-5 årene har jeg fartet mye på turer som er fjellrelaterte i Norge. Dette fordi jeg ble lidenskapelig interessert i fjellet, etter en tur med Vandregruppa i DNT Oslo til Surtningsue og Besseggen.  Jeg har truffet mange fine personer på turene mine, og noen av dem er blitt mine aller beste venner . Gleden jeg har funnet med fjellivet er jeg veldig entusiastisk for overfor venner, kollegaer og bekjente.  Jeg har en del bekjente som ber om råd fordi de har sett hva jeg har utrettet de siste årene, og ønsker å gjøre noe med sitt eget liv men vet ikke helt hvor de skal begynne. Etter å ha pratet litt frem og tilbake med dem oppdager jeg at det er mange som sitter og venter på at noe spennende skal skje i livene deres, uten at de må gjøre noe for det selv. Det er selvfølgelig noen som opplever det men det er svært få. De som opplever det vil jeg tørre å påstå har FLAKS. Vi andre må jobbe hardt for å ha det gode opplevelsene i livet.

For 5 år siden da jeg startet å gå i fjellet kunne jeg ikke gå på langrenn- ei heller fjellski. Jeg har fortsatt ikke perfekt teknikk men jeg klarer å komme meg fra A ? B på hytteturer i fjellet, samt opp og ned fra en fjelltopp(med feller på i nedoverbakkene). For 2 år siden slo høydeskrekken inn når jeg var 5 meter over bakken.  I sommer besteg jeg Store Skagadølstind som er en 2000 meter topp i Jotunheimen, som det er veldig luftig å bestige. Hadde jeg ikke TENKT TANKEN på at dette var mulig å oppnå, hadde jeg vært noen ekstatiske naturopplevelser fattigere.

Det å TENKE TANKEN helt og fullt på det jeg synes er utenfor rekkevidde, har lært meg at ting ikke er så uoppnåelige, når man sjekker litt nærmere hva som skal til for å fullføre.  Ofte så stopper drømmen med at vi forer den med tankekraft. Istedenfor å fundere på hvordan skal få realisert den, så avslår vi drømmen som urealistisk før vi har TENKT TANKEN FULLT UT.

For å illustrere hvordan jeg TENKER TANKEN og gjennomfører skal jeg fortelle hvordan det hele begynte for 5 år siden. Jeg ble bitt av fjelliv basillen på den første weekendturen min i Jotunheimen med Vandregruppa til Surtningsue (en relativt enkel 2000 meter topp å bestige fra Memrubu) og Besseggen.  På denne turen så syntes jeg det var så vakkert i fjellet at jeg hadde lyst å oppleve fjellheimen på vinterstid. Det innebar at jeg måtte lære meg å gå på langrenns- og fjellski.  Siden jeg bor i Oslo så bestemte jeg meg for å benytte den neste vinteren til å lære meg å gå på ski. Målsettingen var å gå tre ganger i uken på ski så lenge det var snø i Nordmarka. 

Jeg var heldig for denne og den neste vinteren var det veldig gode snøforhold i marka, og jeg fikk gått mye på ski.  Jeg kom i gang med skigåinga og det gikk riktig bra. Siden jeg hadde hatt så god erfaring med å delta på tur med vandregruppa, bestemte jeg meg for å melde meg på en overnattingstur med sekk i Nordmarka, for å teste hvordan det fungerte å gå med sekk.  Dette gikk bra og jeg bestemte meg for å melde meg på en enkel 5 dagers tur fra hytte til hytte i Huldreheimen med DNT. Etter dette har jeg vært på mange fantastiske vinterskiturer i Jotunheimen, Rondane, Skarvheimen og Hardangervidda. Noen av dem har vært veldig krevende takket være værgudene.

Det jeg har lært av dette er at det er viktig å TENKE TANKEN HELT OG FULT før en drøm avslås som uoppnåelig.  De gangene jeg har sjekket drømmen litt nærmere så har det vist seg, at den ikke har vært så uoppnåelig som jeg først trodde.

Jeg vil oppfordre dere som leser denne bloggen til å tenke igjennom:

  • ·      Har dere en drøm dere har lyst å gjennomføre?

Hvis svaret er ja, som jeg tror det er for de aller fleste av dere. Finn ut hvordan du kan få realisert den og lov meg en ting. JUST DO IT YOUR WAY!

LYKKE TIL.

Skarvheimen 2010


Jotunheimen 2011Første venninnetur i Jotunheimen 2012

Venninnetelttur til Turtagrø pinsen 2012

Utsikt fra Fanaråken
2 kommentarer

Ingrid

28.12.2012 kl.00:55

Fin blogg. Hilsen fjellvenn:)

Ingvill Ytreland

30.12.2012 kl.17:11

Ingrid: Det er hyggelig å tilbakemelding å få. Takk skal du ha.

Skriv en ny kommentar

Ingvill Ytreland

Ingvill Ytreland

43, Oslo

Livet er utrolig herlig. Jeg er opptatt av at vi lever kun en gang, og forsøker å leve et liv med mening hver eneste dag. Hva som gir livet mening er så variert. Jeg har lyst å dele tanker, erfaringer og gode oplevelser med dere som gir mitt liv innhold og ettertanke.

Kategorier

Arkiv

hits